Brygger: Mads Joachim Rød
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Pale ale
OG: 1,058
FG: 1,012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 24 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
m36 gjær brukt. 

6kg best pale malt 5 ebc
150g crisp crystal 150ebc

[B]Humle og krydder[/B]
Humle:
Humletilsetning 1: 35 g East Kent Golding 6,5%, 60 min
Humletilsetning 2: 25 g Challenger 6,5%, 15 min
Humletilsetning 3: 25 g Challenger, 25 g East Kent Goldings, tørrhumle.
Totalt: 110 g


Skal være ærlig å si at jeg brukte bryggselv sin EBC sin oppskrift på humle til punkt og prikke.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Brygget på 20L speidel. Det antas at speidel har en lavere effekt. Nå jeg lagde brygget var mitt inntrykk at det bare var sånn. Og da antok jeg speidel sin effektivitet til å være 66%. I senere tid er røring en vesentlig årsak til la effektivitet.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: m36
Gjærmengde: to pakker
Informasjon om gjæring:
Foregikk i rom temperatur. 20 grader ca.

[B]Kommentarer[/B]
Er ikke cold crashet. Er brukt irish moss 15min før avkjøling. Er brukt 5 gram sukker til karbonering.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. juni 2019
Flasket: 5. juli 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N