Brygger: Mads Joachim Rød Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4C Engelsk strong bitter/Pale ale OG: 1,058 FG: 1,012 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 37,0 Beregnet farge: 24 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] m36 gjær brukt. 6kg best pale malt 5 ebc 150g crisp crystal 150ebc [B]Humle og krydder[/B] Humle: Humletilsetning 1: 35 g East Kent Golding 6,5%, 60 min Humletilsetning 2: 25 g Challenger 6,5%, 15 min Humletilsetning 3: 25 g Challenger, 25 g East Kent Goldings, tørrhumle. Totalt: 110 g Skal være ærlig å si at jeg brukte bryggselv sin EBC sin oppskrift på humle til punkt og prikke. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Brygget på 20L speidel. Det antas at speidel har en lavere effekt. Nå jeg lagde brygget var mitt inntrykk at det bare var sånn. Og da antok jeg speidel sin effektivitet til å være 66%. I senere tid er røring en vesentlig årsak til la effektivitet. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: m36 Gjærmengde: to pakker Informasjon om gjæring: Foregikk i rom temperatur. 20 grader ca. [B]Kommentarer[/B] Er ikke cold crashet. Er brukt irish moss 15min før avkjøling. Er brukt 5 gram sukker til karbonering. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. juni 2019 Flasket: 5. juli 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N