Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3E Klassisk norsk juleøl
OG: 1070
FG: 1015
Mengde vørter: 40,0l
Mengde ferdig øl: 36,65l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 74 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4260 gr. Pilsmalt, EBC 3,5
300 gr. Viennamalt, EBC 8
300 gr. Melanodin, EBC 70
140 gr. Munich malt, EBC 25
120 gr. Crystal red,  EBC 400
60 gr. Chocolate, EBC 1000
60 gr. Amber, EBC 125
366 gr. D-180 Candy sirup, EBC 480
260 gr. Muscovado sugar, EBC 550
300 gr. Spraymalt, EBC 9

[B]Humle og krydder[/B]
16 gr. Columbus pellets, IBU 12,9 tid 01:00
25 gr. Hallertau Mittelfrüh, IBU 4,5 tid 00:15

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68°C	75 min
78°C	15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: 610 ml. Slurry
Informasjon om gjæring:
9-11 grader 28 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. april 2018
Flasket: 24. juni 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F