Brygger: Svein Erik Kvamsdal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5B Amerikansk brown ale
OG: 1,053
FG: 1,013
Mengde vørter: 52,0l
Mengde ferdig øl: 46,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 41,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.5 kg (77.8%) — Thomas Fawcett Pale Malt, Golden Promise 
600 g (4.4%) — Thomas Fawcett Amber Malt 
600 g (4.4%) — Thomas Fawcett Brown 
600 g (4.4%) — Ireks Crystal Maple — 
500 g (3.7%) — Thomas Fawcett Pale Chocolate 
400 g (3%) — AXA - Moss mølle Lettkokte havregryn
300 g (2.2%) — Thomas Fawcett Dark Crystal Malt — Korn

[B]Humle og krydder[/B]
16 g (11 IBU) — Magnum 15.3% — Kok — 60 min
30 g (5 IBU) — Mosaic 12.4% — Kok — 5 min
30 g (3 IBU) — Mosaic 12.4% — Kok — 2 min
100 g (5 IBU) — Citra 13.2% — Aroma — 20 min hopstand @ 73 °C
100 g (5 IBU) — El Dorado 12.7% — Aroma — 20 min hopstand @ 73 °C
40 g (2 IBU) — Mosaic 12.4% — Aroma — 20 min hopstand @ 73 °C

[B]Andre ingredienser[/B]
6.8 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk
8.9 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
6.8 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk
1 stk — Whirlfloc — Kok — 15 min
2 g — Yeast Nutrients — Kok — 15 min
20 dråper — Brewers Clarex — Primær

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperatur — 65 °C — 60 min
Temperatur — 75 °C — 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Verdant
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Primær — 18 °C — 3 dager
Primær — 20 °C — 10 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. januar 2022
Flasket: 9. februar 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: F