Brygger: Arild Rundgren
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1048
FG: 1012
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt (5.1 kg)
4 kg (78.4%) — Weyermann Floor-Malted Bohemian Pilsner Malt — Korn — 3.7 EBC
600 g (11.8%) — Thomas Fawcett Caramalt — Korn — 29.5 EBC
300 g (5.9%) — Bindewald Caramunich Malt 150 — Korn — 150 EBC
200 g (3.9%) — Thomas Fawcett Dark Crystal Malt — Korn — 300 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
Humle (49.7 g)
22.4 g (24 IBU) — Northern Brewer 8.5% — Kok — 60 min

9.1 g (3 IBU) — Saaz 4.5% — Kok — 15 min

9.1 g (1 IBU) — Saaz 4.5% — Kok — 5 min

9.1 g — Northern Brewer 8.5% — Kok — 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 Protafloc
1 Ts gjær næring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesk
Temperatur — 50 °C — 15 min

Temperatur — 63 °C — 30 min

Temperatur — 70 °C — 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lallemand (LalBrew)
Gjærmengde: 2 pk.  22g tørrgjær
Informasjon om gjæring:
Gjæring
Primær — 25 °C — 0.8 Bar — 3 dager

Sekundær — 28 °C — 0.8 Bar — 1 dager

Cold Crash — 4 °C — 0.8 Bar — 3 dager

[B]Kommentarer[/B]
Veldig godt øl allerede en uke etter brygging.
Mitt andre selv forfattere øl.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. juli 2023
Flasket: None
Filtrert: Nei
Karbonering: F