Brygger: Arild Rundgren Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5D Altbier OG: 1048 FG: 1012 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 4,9% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 28 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt (5.1 kg) 4 kg (78.4%) — Weyermann Floor-Malted Bohemian Pilsner Malt — Korn — 3.7 EBC 600 g (11.8%) — Thomas Fawcett Caramalt — Korn — 29.5 EBC 300 g (5.9%) — Bindewald Caramunich Malt 150 — Korn — 150 EBC 200 g (3.9%) — Thomas Fawcett Dark Crystal Malt — Korn — 300 EBC [B]Humle og krydder[/B] Humle (49.7 g) 22.4 g (24 IBU) — Northern Brewer 8.5% — Kok — 60 min 9.1 g (3 IBU) — Saaz 4.5% — Kok — 15 min 9.1 g (1 IBU) — Saaz 4.5% — Kok — 5 min 9.1 g — Northern Brewer 8.5% — Kok — 0 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 Protafloc 1 Ts gjær næring [B]Meskeinformasjon[/B] Mesk Temperatur — 50 °C — 15 min Temperatur — 63 °C — 30 min Temperatur — 70 °C — 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lallemand (LalBrew) Gjærmengde: 2 pk. 22g tørrgjær Informasjon om gjæring: Gjæring Primær — 25 °C — 0.8 Bar — 3 dager Sekundær — 28 °C — 0.8 Bar — 1 dager Cold Crash — 4 °C — 0.8 Bar — 3 dager [B]Kommentarer[/B] Veldig godt øl allerede en uke etter brygging. Mitt andre selv forfattere øl. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. juli 2023 Flasket: None Filtrert: Nei Karbonering: F