Brygger: Stian Bakketeig
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1075
FG: 1007
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 28,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Belgisk pils malt
Torrified hvete
Invert sukker

[B]Humle og krydder[/B]
Premiant og Warrior i bitter
Styrian Golding og Hersbrucker til smak

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
55° - 20min
63° - 35min
68° - 20min
Skyll på 73°

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP500 Trappist Ale
Gjærmengde: 2pk på 2,5L starter
Informasjon om gjæring:
Pitch på 21°, satt til gjæring på 18°. Holdt 18° i en uke før temp ble hevet til 19° til ferdig utgjæret.   sukker tilsatt i 2 omganger i første del av gjæring. ( derfor høyere volum på ferdig øl kontra vørter)

Brukte ren O2 ved pitch (90sek)

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. september 2019
Flasket: 2. oktober 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N