Brygger: Per Øyvind Arnesen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1105
FG: 1028
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 10,3%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 74 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 27,8 % 
3,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 27,8 % 
1,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 3 9,3 % 
0,50 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 4 4,6 % 
0,30 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 5 2,8 % 
0,20 kg Carafa III (1034,3 EBC) Grain 6 1,9 % 
0,20 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 7 1,9 % 
0,20 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 8 1,9 % 
0,20 kg Rye, Flaked (3,9 EBC) Grain 9 1,9 % 
2,20 kg Amber Dry Extract (24,6 EBC) Dry Extract 10 20,4 %

[B]Humle og krydder[/B]
50,00 g Centennial [10,20 %] - Boil 60,0 min Hop 11 33,9 IBUs 
50,00 g Centennial [10,20 %] - Boil 15,0 min Hop 12 16,8 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Name

 Description

 Step Temperature

 Step Time

Protein Rest Add 22,43 l of water at 54,0 C 50,0 C 15 min 
Saccharification Heat to 64,0 C over 15 min 64,0 C 60 min 
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Ebbegarden (kveik)
Gjærmengde: En dæsj
Informasjon om gjæring:
33grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. mars 2019
Flasket: 15. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F