Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2G Klassisk røykøl OG: 1070 FG: 1015 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Smoked Malt 10 EBC 3600 g Pilsner Malt 3 EBC 11000 g Black Malt 1220 EBC 300 g [B]Humle og krydder[/B] HopShot 61.1 % 10 g 60 min Saaz 2.9 % 50 g 15 min Kazbek 6.4 % 50 g 15 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Første dekoksjon. Hovedmesk på 40. Uttrekk 1/3 Mes 40 °C 50 min Andre dekoksjon. Hovedmesk på 50. Uttrekk 1/3 Mesk 50 °C 50 min Tredje dekoksjon. Hovedmesk på 66. Uttrekk 1/3, ut 66 °C 30 min Utmesk. Temp nåes ved at kokende vørter fra tredj 78 °C 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafLager W-34/70 Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: Fermentation SafLager W-34/70 9 °C 14 days Fermentation No yeast added 18 °C 7 days [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. desember 2017 Flasket: 10. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N