Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1086
FG: 1023
Mengde vørter: 11,5l
Mengde ferdig øl: 10,0l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.95 kg Munich. 177 ebc
0.55 kg CaraMunich1. 110 ebc
1.35 kg Pilsner. 2 ebc
0.1 kg Carapils. 2 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
10 gram Magnum. 60 min kok
21 gram Mittelfrue. 10 min kok

[B]Andre ingredienser[/B]
1.3 gram CaSO4 og 2.7 gram CaCl2 samt 5 ml lactose
1.8 gram CaSO3 og 3.6 gramNaHCO3  i meskevann
0.4 gram CaSO4 og 0.6 gram CaCl2 i skyllevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeldekoksjon
50 til 62 grader.
62 til 70 grader.
Deretter utmesk på 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 833
Gjærmengde: 400 milliarder
Informasjon om gjæring:
En uke på 10 grader.
Lar stige til 12 grader over en uke og lar den stå der.

[B]Kommentarer[/B]
5 gram sukker pr liter for karbonering

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. oktober 2019
Flasket: 26. november 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N