Brygger: Trond Rasmussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1086 FG: 1023 Mengde vørter: 11,5l Mengde ferdig øl: 10,0l Alkoholstyrke: 8,3% Beregnet IBU: 23,0 Beregnet farge: 39 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3.95 kg Munich. 177 ebc 0.55 kg CaraMunich1. 110 ebc 1.35 kg Pilsner. 2 ebc 0.1 kg Carapils. 2 ebc [B]Humle og krydder[/B] 10 gram Magnum. 60 min kok 21 gram Mittelfrue. 10 min kok [B]Andre ingredienser[/B] 1.3 gram CaSO4 og 2.7 gram CaCl2 samt 5 ml lactose 1.8 gram CaSO3 og 3.6 gramNaHCO3 i meskevann 0.4 gram CaSO4 og 0.6 gram CaCl2 i skyllevann [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbeldekoksjon 50 til 62 grader. 62 til 70 grader. Deretter utmesk på 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp 833 Gjærmengde: 400 milliarder Informasjon om gjæring: En uke på 10 grader. Lar stige til 12 grader over en uke og lar den stå der. [B]Kommentarer[/B] 5 gram sukker pr liter for karbonering [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. oktober 2019 Flasket: 26. november 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N