Brygger: Geir Kenneth Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,086
FG: 1,010
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Viennemalt, pilsmalt, Caramunich III, Biscuit, Aromatic, Special B, Pale Chocolate, Candi sirup

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum, East Kent Golding

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 C i 60min
72 C i 30min
78 C i 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Mangrove Jacks M31
Gjærmengde: 2pk, starter
Informasjon om gjæring:
Lagd 2l starter.
Tilsatt oksygen i dunk.
Tilsatt gjær på 17 grader. Økt fritt til opp mot 25 grader. Gjæret 2 uker på ca 23 grader.
Tappet om og satt i et kjøligere rom i ca 2 uker før tapping (ca 10 grader)
Tilsatt 8g sukker per liter og karbonert på flaske.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. desember 2019
Flasket: 17. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N