Brygger: Håkon Bugge
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 54
FG: 14
Mengde vørter: 36,0l
Mengde ferdig øl: 34,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 44,7
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg Pale Ale 
0.42 kg Crystal Malt
0.42 kg Sjokolademalt
0.73 kg Lettkokte Havregryn, ristet i ovn

[B]Humle og krydder[/B]
34 g EKG 90 min
22 g Northern Brewer 90 min
6 g Fuggle 90 min
26 g Aurora 90 min

74 g Willamette whirlpool
10 g Cryo Casace whirlpool
20 g Cascade whirlpool

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grd i 60 min
78 grd i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: M44
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
10 dager ca 10 grd
10 dager ca 22 grd

[B]Kommentarer[/B]
Flasket med Muntons karb drops, ca 1.8gram per drops.

IBU kalkulator fra brewersfriend.com

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2018
Flasket: 29. desember 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F