Brygger: Finn Berger
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1,050
FG: 1,008
Mengde vørter: 17,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7,00 kg Maris Otter
0,26 kg Simpson's Heritage 150
0,09 kg Black Malt
0,18 kg Lyle's Black Treacle

[B]Humle og krydder[/B]
42 gr Magnum 14% @ 60

[B]Andre ingredienser[/B]
Ingen

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Imperial A10 Darknes
Gjærmengde: 200 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
20 grader

[B]Kommentarer[/B]
Ølet er second runnings fra en Old Ale. Oppskrifta er til dette ølet. Jeg la til litt ekstra malt til second runnings, og brukte vesentlig mindre treacle.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. mars 2022
Flasket: 18. mars 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: N