Brygger: Kjell Magne Hjelle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3A Helles bock/maibock OG: 1,069 FG: 1,014 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 26,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 14 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3 kg (39.6%) — Avangard Pilsner Malt — Grain — 3.3 EBC 2.5 kg (33%) — Maris Otter Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC 2 kg (26.4%) — BestMalz Munich — Grain — 15 EBC 70 g (0.9%) — BestMalz Acidulated — Grain — 6 EBC [B]Humle og krydder[/B] 15 g (14 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Boil — 60 min 25 g (13 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Boil — 15 min 40 g (5 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Aroma — 20 min hopstand [B]Andre ingredienser[/B] CaSO4 (skyllevann): 1,6 gram / 0,4 strøken teskje CaSO4 (meskevann): 2,2 gram / 0,6 strøken teskje CaCl2 (skyllevann): 3,2 gram / 0,9 strøken teskje CaCl2 (meskevann): 4,4 gram / 1,3 strøken teskje CaCO3 (kun mesk): 0 gram / 0 strøken teskje NaHCO3 (kun mesk): 0 gram / 0 strøken teskje [B]Meskeinformasjon[/B] Strike Temp — 42.8 °C Temperature — 40 °C — 15 min Temperature — 50 °C — 15 min Temperature — 63 °C — 30 min Temperature — 70 °C — 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 Gjærmengde: 3 pk Informasjon om gjæring: Primary — 10 °C — 4 days Primary — 13 °C — 1 days Primary — 17 °C — 1 days Primary — 19 °C — 1 days Cold Crash — 5 °C — 7 days Carbonation: 2.4 CO2-vol [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. mai 2019 Flasket: 22. september 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F