Brygger: Kjell Magne Hjelle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/maibock
OG: 1,069
FG: 1,014
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 26,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3 kg (39.6%) — Avangard Pilsner Malt — Grain — 3.3 EBC
2.5 kg (33%) — Maris Otter Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC
2 kg (26.4%) — BestMalz Munich — Grain — 15 EBC
70 g (0.9%) — BestMalz Acidulated — Grain — 6 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
15 g (14 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Boil — 60 min

25 g (13 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Boil — 15 min

40 g (5 IBU) — Hallertau Blanc 8.9% — Aroma — 20 min hopstand

[B]Andre ingredienser[/B]
CaSO4 (skyllevann):
1,6 gram / 0,4 strøken teskje
CaSO4 (meskevann):
2,2 gram / 0,6 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):
3,2 gram / 0,9 strøken teskje
CaCl2 (meskevann):
4,4 gram / 1,3 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):
0 gram / 0 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):
0 gram / 0 strøken teskje

[B]Meskeinformasjon[/B]
Strike Temp — 42.8 °C

Temperature — 40 °C — 15 min

Temperature — 50 °C — 15 min

Temperature — 63 °C — 30 min

Temperature — 70 °C — 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833
Gjærmengde: 3 pk
Informasjon om gjæring:
Primary — 10 °C — 4 days

Primary — 13 °C — 1 days

Primary — 17 °C — 1 days

Primary — 19 °C — 1 days

Cold Crash — 5 °C — 7 days


Carbonation: 2.4 CO2-vol

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. mai 2019
Flasket: 22. september 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F