Brygger: Per Øyvind Arnesen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1090
FG: 1022
Mengde vørter: 57,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 90 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12,50 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 2 54,3 % 
4,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 3 17,4 % 
2,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 4 8,7 % 
1,00 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 5 4,3 % 
0,80 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 6 3,5 % 
0,60 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 7 2,6 % 
0,60 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 8 2,6 % 
0,50 kg Rye, Flaked (Briess) (9,1 EBC) 
1,00 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 10 4,3 %

[B]Humle og krydder[/B]
150,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 11 79,3 IBUs 
50,00 g Aurora [8,25 %] - Boil 15,0 min Hop 12 8,3 IBUs 
50,00 g Aurora [8,25 %] - Boil 5,0 min Hop 13 3,3 IBUs 


Gravity, Alcohol

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66c i 60min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Ebbegarden (kveik)
Gjærmengde: En dæsj
Informasjon om gjæring:
25 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. januar 2016
Flasket: 14. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N