Brygger: Erland R. Nordgård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydderøl (basistype 5G Engelsk old/strong ale)
Ekstra ingredienser: Anis, lakris, kanel, muskat
OG: 1,066
FG: 1,018
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 22,5l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 48,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt, 7-10 EBC, 3000 g
Munich Light Malt, 13-17 EBC, 3000 g
Chocolate Malt, EBC 1100-1250. 200 g
Crystal Malt, EBC 150-175, 300 g
Crystal Malt 2, EBC 200-225, 300 g
Peated Malt, EBC 4, 100 g

[B]Humle og krydder[/B]
Challenger, 8.3 AA, 60 min: 30 g
EKG, 6.8 AA, 15 min, 25 g
EKG, 6.8 AA, 0 min, 20 g

3.5 stk stjerneanis, 15 min
2 ts rålakrispulver, 15 min
2 ts kanel, 15 min
1 ts  malt muskat, 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
protafloc, 1 stk, 15 min
Gjærnæring, 1 ampulle, 15  min

3.6 g CaCl2 + 3.6 g CaSO4 (mesk)
1.7 g CaCl2 + 1.7 g CaSO4 + 8 g pH 5.2 buffer (skyll)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbelmesk: 
Mesk 1 (ca 50 % av malt):
65C i 60 min
Mesk 2: (ca 50% av malt)
65C i 60 min
72C i 10 min
78C i 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013 London Ale
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
2 pk WLP013 i 2 L starter, gjæring på 20C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. august 2019
Flasket: 18. august 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N