Brygger: Erland R. Nordgård Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydderøl (basistype 5G Engelsk old/strong ale) Ekstra ingredienser: Anis, lakris, kanel, muskat OG: 1,066 FG: 1,018 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 22,5l Alkoholstyrke: 6,6% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 48,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt, 7-10 EBC, 3000 g Munich Light Malt, 13-17 EBC, 3000 g Chocolate Malt, EBC 1100-1250. 200 g Crystal Malt, EBC 150-175, 300 g Crystal Malt 2, EBC 200-225, 300 g Peated Malt, EBC 4, 100 g [B]Humle og krydder[/B] Challenger, 8.3 AA, 60 min: 30 g EKG, 6.8 AA, 15 min, 25 g EKG, 6.8 AA, 0 min, 20 g 3.5 stk stjerneanis, 15 min 2 ts rålakrispulver, 15 min 2 ts kanel, 15 min 1 ts malt muskat, 15 min [B]Andre ingredienser[/B] protafloc, 1 stk, 15 min Gjærnæring, 1 ampulle, 15 min 3.6 g CaCl2 + 3.6 g CaSO4 (mesk) 1.7 g CaCl2 + 1.7 g CaSO4 + 8 g pH 5.2 buffer (skyll) [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbelmesk: Mesk 1 (ca 50 % av malt): 65C i 60 min Mesk 2: (ca 50% av malt) 65C i 60 min 72C i 10 min 78C i 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 London Ale Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: 2 pk WLP013 i 2 L starter, gjæring på 20C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. august 2019 Flasket: 18. august 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N