Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsner
OG: 1050
FG: 1010
Mengde vørter: 58,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 35,8
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.5 kg Eraclea Pilsner malt
0.5 kg Munich 1 malt
0.5 kg Chit malt
0.2 kg Acid malt

[B]Humle og krydder[/B]
40g Magnum @ 60 min
50g Spalt @ 30 min
50g Spalt @ 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
5 g Gypsum in  Mash
2.5g Calcium Cloride in Mash
10g Gypsum in 50L sparging water
5g Calcium Cloride in 50L Sparging water
2ml 75% Phosphoric acid in 25L mashing water
1ml 75% Phosphoric acid in 50L sparging water
Whirfloc tablet @ 10 min
1 tsp Yeast Nutrient @ 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash-in @ 62C for 45 min
Saccarification @70C for 45 min
No mash-out

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Brewly 4th gen.
Gjærmengde: Washed yeast cake
Informasjon om gjæring:
Ferment at 10C for 3 weeks
Raise temp to 16C when SG is 1018
Finish fermentation at this temperature.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2022
Flasket: 23. mars 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: N