Brygger: Sigurd Hannaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10A Belgisk blond OG: 1,069 FG: 1,015 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 30,5 Beregnet farge: 11 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5,25 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC) 0,60 kg Munich Malt (Ireks) (20,0 EBC) 0,15 kg Biscuit Malt (Brewferm) (50,0 EBC) 0,10 kg Mela Red Alder / Red X (Ireks) (45,0 EBC) 0,40 kg Glukose (Dextrose) [Boil] [Boil for 15 min] [B]Humle og krydder[/B] 26,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 25,3 IBUs 25,00 g Saaz 2017 [3,00 %] boil 30 min - 5,2 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) 0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins) [B]Meskeinformasjon[/B] 18,00 L Skyllevann 19,00 L Meskevann 0,13 g/L gips (mesk+skyll) 0,09 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll) 0,2 ml/L melkesyre 80 % (mesk) 0,05 ml/L melkesyre 80 % (skyll) Name Description Step Temperat Step Time Betaamylase Add 18,00 L of water at 67,9 C 63,0 C 20 min Alfaamylase Heat to 71,0 C over 15 min 71,0 C 20 min Utmesk Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 358 mrd. celler Informasjon om gjæring: pitch på 18 C holdt på 18,0 C i 3 døgn rampet til 22,0 C over 4 døgn rampet til 24,0 C over 14 døgn rampet til 0,0 C over 2 døgn holdt på 0,0 C i et par dager før tapping [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. februar 2019 Flasket: 17. mars 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F