Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10A Belgisk blond
OG: 1,069
FG: 1,015
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 30,5
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,25 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC)
0,60 kg Munich Malt (Ireks) (20,0 EBC)
0,15 kg Biscuit Malt (Brewferm) (50,0 EBC)
0,10 kg Mela Red Alder / Red X (Ireks) (45,0 EBC)
0,40 kg Glukose (Dextrose) [Boil] [Boil for 15 min]

[B]Humle og krydder[/B]
26,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 25,3 IBUs
25,00 g Saaz 2017 [3,00 %] boil 30 min - 5,2 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
18,00 L Skyllevann
19,00 L Meskevann
0,13 g/L gips (mesk+skyll)
0,09 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll)
0,2 ml/L melkesyre 80 % (mesk)
0,05 ml/L melkesyre 80 % (skyll)

Name                    Description                             Step Temperat Step Time     
Betaamylase             Add 18,00 L of water at 67,9 C          63,0 C        20 min        
Alfaamylase             Heat to 71,0 C over 15 min              71,0 C        20 min        
Utmesk                  Heat to 77,0 C over 10 min              77,0 C        5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 358 mrd. celler
Informasjon om gjæring:
pitch på 18 C
holdt på 18,0 C i 3 døgn
rampet til 22,0 C over 4 døgn
rampet til 24,0 C over 14 døgn
rampet til 0,0 C over 2 døgn
holdt på 0,0 C i et par dager før tapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2019
Flasket: 17. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F