Brygger: Espen Breivik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: Raspberries
OG: 1,033
FG: 1,004
Mengde vørter: 12,0l
Mengde ferdig øl: 11,0l
Alkoholstyrke: 3,8%
Beregnet IBU: 8,0
Beregnet farge: 6,9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1 kg (50%) — Bonsak Gårdsmalteri Fairytale Pils — Korn — 3.5 EBC
1 kg (50%) — Bonsak Pale Hvete — Korn — 7 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
5 g (8 IBU) — Magnum 12.8% — Kok — 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
10 ml — Lactic Acid 80% — Mesk
1.5 g — WildBrew Sour Pitch — Mesk
2 g — Polyclar Brewbrite — Kok — 10 min
1.5 g — Yeast Nutrients (WLN1000) — Kok — 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperatur — 64 °C — 30 min
Temperatur — 70 °C — 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis US-05
Gjærmengde: 1 pkg
Informasjon om gjæring:
Primær — 18 °C — 10 dager
Primær — 20 °C — 4 dager
--- Split batch -> 6 L
Sekundær — 20 °C — 14 dager

[B]Kommentarer[/B]
* Mash as normal
* Boil for 10 min
* Cool to 35 C
* Add lactic acid to reach pH of 4.4
* Pitch bacteria
* Add CO2 blanket / plastic wrap on the surface
* Kettle Sour at approx 1 day @ 35 C, measuring pH - target 3.2-3.3
* Boil and continue as normal

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. april 2021
Flasket: 16. mai 2021
Filtrert: Nei
Karbonering: N