Brygger: Espen Breivik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse) Ekstra ingredienser: Raspberries OG: 1,033 FG: 1,004 Mengde vørter: 12,0l Mengde ferdig øl: 11,0l Alkoholstyrke: 3,8% Beregnet IBU: 8,0 Beregnet farge: 6,9 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1 kg (50%) — Bonsak Gårdsmalteri Fairytale Pils — Korn — 3.5 EBC 1 kg (50%) — Bonsak Pale Hvete — Korn — 7 EBC [B]Humle og krydder[/B] 5 g (8 IBU) — Magnum 12.8% — Kok — 15 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk 10 ml — Lactic Acid 80% — Mesk 1.5 g — WildBrew Sour Pitch — Mesk 2 g — Polyclar Brewbrite — Kok — 10 min 1.5 g — Yeast Nutrients (WLN1000) — Kok — 10 min [B]Meskeinformasjon[/B] Temperatur — 64 °C — 30 min Temperatur — 70 °C — 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Fermentis US-05 Gjærmengde: 1 pkg Informasjon om gjæring: Primær — 18 °C — 10 dager Primær — 20 °C — 4 dager --- Split batch -> 6 L Sekundær — 20 °C — 14 dager [B]Kommentarer[/B] * Mash as normal * Boil for 10 min * Cool to 35 C * Add lactic acid to reach pH of 4.4 * Pitch bacteria * Add CO2 blanket / plastic wrap on the surface * Kettle Sour at approx 1 day @ 35 C, measuring pH - target 3.2-3.3 * Boil and continue as normal [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. april 2021 Flasket: 16. mai 2021 Filtrert: Nei Karbonering: N