Brygger: Kristian Bendiksen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kakaonibs, laktose, eikechips
OG: 1,096
FG: 1,028
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 38,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 120 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
14 kg    Best Pale Malt
1.8 kg    Best Munich Malt Dark, 25 EBC
1.8 kg     Crisp Caramalt, 30 EBC
1.3 kg    Best Melanoidin Malt, 70 EBC
1.1 kg    Crisp Chocolate Malt, 1000 EBC
940 g    Flaket Havre
680 g    Crisp Roasted Barley, 1200 EBC
680 g    Special B Malt, 350 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
140 g Magnum, 60 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1 kg laktose 30 min.

10 dager i gjæringskaret:
Eikechips trukket i akevitt: 42 g (1g per liter).
Kakaonibs trukket i akevitt: 200g.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesk: 66.5 grader 1 time.
Skylling: 75 grader 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 750 milliard celler
Informasjon om gjæring:
18 grader 2 dager
19 grader 21 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Basert på Bryggselvs Knusern: https://www.bryggselv.no/finest/105063/knuser-n-imperial-stout-allgrain-%c3%b8lsett-20-liter

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. april 2018
Flasket: 4. mai 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N