Brygger: Rune Børsheim
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1,051
FG: 1,012
Mengde vørter: 54,0l
Mengde ferdig øl: 46,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Ale 61,4%
Munich 2 30%
Caramunich 1 3,9%
Caramunich 2 3,9%
Carafa Spesial 3 0,7%

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum 41 g 60 min
Saaz 50 g 15 min
Saaz 50 g. Hopstand

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering fra Bergen til Typeriktig øl

Gjærnæring
1 Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Ca 66 grader 60 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lallemand Nottingham
Gjærmengde: 33 gram
Informasjon om gjæring:
16 grader 2 dager
18 grader 8 dager 
20 grader 2 dager 
4 grader2 dager CC

Hele forløpet 0,8 bar Trykk

[B]Kommentarer[/B]
Gjæret under 0,8 bar, resten tvangskarbonert.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. august 2023
Flasket: 12. september 2023
Filtrert: Nei
Karbonering: F