Brygger: Svein Erik Kvamsdal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 0,055
FG: 1,014
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 17,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.3 kg Golden Promise ´
500 g Wheat Malt light 
350 g Caramalt 
350 g Crystal Malt

[B]Humle og krydder[/B]
10 g (14 IBU) — Magnum 12.8% — Boil — 90 min
25 g (6 IBU) — Perle 6% — Boil — 10 min
25 g (3 IBU) — Perle 6% — Boil — 3 min
40 g (4 IBU) — El Dorado 16.6% — Aroma — 15 min hopstand @ 70 °C
20 g (1 IBU) — Mandarina Bavaria 8.5% — Aroma — 15 min hopstand @ 70 °C
40 g — Citra 12.8% — Dry Hop — 6 days
40 g — Mosaic 11.4% — Dry Hop — 6 days

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering
Whirlfloc
Yeast Nutrients

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 °C — 60 min
77 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: M15 +US-05
Gjærmengde: 21 gram
Informasjon om gjæring:
19 °C — 12 dager
 4 °C — 1 dag

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. august 2020
Flasket: 6. september 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F