Brygger: Dag Hovland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydderøl (basistype 3E Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Skudd fra sitka-gran OG: 1,063 FG: 1,010 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 23,0 Beregnet farge: 47 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5.35 kg German - Munich Malt 2 35 8.81 70% 1.54 kg German - Pilsner 38 1.6 20.2% 0.20 kg German - CaraMunich III 34 57 2.6% 0.20 kg German - Carafa II 32 425 2.6% 0.10 kg German - Acidulated Malt 27 3.4 1.3% 0.21 kg German - Carapils 35 1.3 2.7% 0.04 kg German - Carafa III 32 535 0.5% [B]Humle og krydder[/B] 40 g Northern Brewer Pellet 6 Boil 60 min 23.41 200 g Granskudd Herb Boil 1 hr. [B]Andre ingredienser[/B] 1 tsp Calcium Chloride (dihydrate) Water Agt Mash 1 hr. 1 tsp Gypsum Water Agt Mash 1 hr. 5 g irish moss Water Agt Mash 15 min. 1 teskje gelatinpulver til klarning [B]Meskeinformasjon[/B] 60 min på 67 grader, så 20 min på 72 grader. BIAB [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager W-34/70 Gjærmengde: Ca. 1 dl slurry Informasjon om gjæring: Pitcher på 9 og holder til nesten ferdig, så kjører opp til 20 ca. siste tredel [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. juni 2020 Flasket: 10. juli 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N