Brygger: Dag Hovland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydderøl (basistype 3E Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Skudd fra sitka-gran
OG: 1,063
FG: 1,010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.35 kg 	German - Munich Malt 2			35 	8.81 	70%
1.54 kg 	German - Pilsner			38 	1.6 	20.2%
0.20 kg 	German - CaraMunich III			34 	57 	2.6%
0.20 kg 	German - Carafa II			32 	425 	2.6%
0.10 kg 	German - Acidulated Malt			27 	3.4 	1.3%
0.21 kg 	German - Carapils			35 	1.3 	2.7%
0.04 kg 	German - Carafa III			32 	535 	0.5%

[B]Humle og krydder[/B]
40 g 	Northern Brewer 		Pellet 	6 	Boil 	60 min 	23.41
 200 g 	Granskudd			Herb 	Boil 	1 hr.

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tsp 	Calcium Chloride (dihydrate)			Water Agt 	Mash 	1 hr.
1 tsp 	Gypsum			Water Agt 	Mash 	1 hr.
5 g 	irish moss			Water Agt 	Mash 	15 min.
1 teskje gelatinpulver til klarning

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min på 67 grader, så 20 min på 72 grader.
BIAB

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W-34/70
Gjærmengde: Ca. 1 dl slurry
Informasjon om gjæring:
Pitcher på 9 og holder til nesten ferdig, så kjører opp til 20 ca. siste tredel

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. juni 2020
Flasket: 10. juli 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N