Brygger: Jan Arild Helle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 12B Belgisk frukt lambic
OG: 1052
FG: 1010
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 4,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale-, wheat- og acid Malt + havregryn

[B]Humle og krydder[/B]
Northern Brewer 7.4 AA

[B]Andre ingredienser[/B]
Sure kirsebær

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket 1 time på 66 grader, utmerking på 77 grader i 10 minutter.
Skyllt ut vørter og gitt det ett oppkok, kjølt til ca 40 grader, tilsatt 30ml lactic acid + en neve pale malt. Flushet med CO2. Surnet 24 timer før 15 min kok.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 11 gram
Informasjon om gjæring:
14 dager på 19 grader, stukket om og tilsatt ca 5 kg sure kirsebær.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. juli 2019
Flasket: 25. august 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N