Brygger: Anders Gjørwad Hagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5C Engelsk dark mild OG: 1,034 FG: 1,010 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 3,1% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 44 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2,90 kg Maris Otter (Crisp) (7,9 EBC) 73,8 % 0,32 kg Dark Crystal (275,0 EBC) 8,1 % 0,26 kg Amber (125,0 EBC) 6,6 % 0,26 kg Crystal Dark - 77L (Crisp) (147,8 EBC) 6,6 % 0,13 kg Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (600,0 EBC) 3,3 % 0,06 kg Black (Crisp) (1350,0 EBC) 1,5 % [B]Humle og krydder[/B] 31,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 60,0 min 16,4 IBUs 19,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 15,0 min 5,0 IBUs 19,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 2,0 min 0,8 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 1,20 g Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins) Water 0,80 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water 0,70 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) Water 0,50 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water 0,20 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins) [B]Meskeinformasjon[/B] 65*C 45min 72*C 10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP002 Gjærmengde: 0,8M celler/mL/°P Informasjon om gjæring: 18->19->20->21*C Coldcrash Gjærforløp åtte dager inkludert coldcrash [B]Kommentarer[/B] For ordens skyld: Oppskriften er en litt justert versjon av Gahr Smith sin dark mild-oppskrift fra Norbrygg-forumet. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. mars 2019 Flasket: 21. mars 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F