Brygger: Anders Gjørwad Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5C Engelsk dark mild
OG: 1,034
FG: 1,010
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 3,1%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 44 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,90 kg Maris Otter (Crisp) (7,9 EBC) 73,8 % 
0,32 kg Dark Crystal (275,0 EBC)  8,1 % 
0,26 kg Amber (125,0 EBC) 6,6 % 
0,26 kg Crystal Dark - 77L (Crisp) (147,8 EBC) 6,6 % 
0,13 kg Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (600,0 EBC) 3,3 % 
0,06 kg Black (Crisp) (1350,0 EBC) 1,5 %

[B]Humle og krydder[/B]
31,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 60,0 min 16,4 IBUs 
19,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 15,0 min 5,0 IBUs 
19,00 g Fuggles [5,00 %] - Boil 2,0 min 0,8 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
1,20 g Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins) Water
0,80 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water
0,70 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) Water
0,50 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water 
0,20 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
65*C 45min
72*C 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 0,8M celler/mL/°P
Informasjon om gjæring:
18->19->20->21*C
Coldcrash
Gjærforløp åtte dager inkludert coldcrash

[B]Kommentarer[/B]
For ordens skyld: Oppskriften er en litt justert versjon av Gahr Smith sin dark mild-oppskrift fra Norbrygg-forumet.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. mars 2019
Flasket: 21. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F