Brygger: Espen Breivik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,063
FG: 1,009
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.3 kg (65.2%) — Castle Malting Chateau Pilsen 2-Row — Korn — 3.5 EBC
500 g (7.6%) — Thomas Fawcett Wheat, Torrified — Korn — 3.9 EBC
320 g (4.9%) — Castle Malting Chateau Chit Barley Malt Flakes — Korn — 4.9 EBC
320 g (4.9%) — Castle Malting Chateau Munich Light — Korn — 15 EBC
160 g (2.4%) — Castle Malting Chateau Cara Ruby — Korn — 50 EBC
100 g (1.5%) — Castle Malting Chateau Special B — Korn — 300 EBC
900 g (13.6%) — Candi Syrup Candi Syrup, D-90 — Sukker — 177 EBC — Kok — 5 min

[B]Humle og krydder[/B]
10 g (16 IBU) — Hallertau Magnum 16.4% — Kok — 60 min
20 g (8 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.5% — Kok — 30 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperatur — 65 °C — 60 min
Mash Out — 75 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 530
Gjærmengde: 3 pkg
Informasjon om gjæring:
Pitch — 18 °C — 0 dager
Primær — 22 °C (2 dager stigningstid) — 12 dager
Primær — 15 °C (1 dager stigningstid) — 6 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. august 2022
Flasket: 10. september 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: N