Brygger: Jonas Svare
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,012
FG: 1,012
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.2 kg -  Chateau Pilsen 2- row - castle malting - 3.5 EBC

350 gram - Caramalt - Thomas Fawcett - 29.5 EBC

150 gram - Dark Crystal Malt - Thomas Fawcett - 300 EBC

150 gram - Wheat Malt Light - Ireks - 5 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
50 min - 18g  Warrior 13.4%
6 min - 23.5 g Citra 12,8 %
6 min -  22 g Mosaic 11.4 %

20 min hop stand 70 grader  - 23.5 g Citra 12.8%

20 min Hopstand 70 grader  - 22g Mosaic 11.4 %

Dry Hop dag 6 - 55 g Cascade 6.9 %

[B]Andre ingredienser[/B]
VANNJUSTERING

3.9 g Cacl22
6.6 g MgSO4
15.2 g CasO4
1.5 ml Lactic Acid 80%

[B]Meskeinformasjon[/B]
MASH PH 5.22
90 min mesk på 66 grader
10 min utmesk på 77 grader
+ skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Gjernes Kveik
Gjærmengde: 5ml slurry
Informasjon om gjæring:
Brukte ikke-kommersiell Gjernes kveik.
Pitchet på 37 grader og lot det gjære på 38 grader til det var ferdig utgjæret etter 3-4 dager. Lot så temperaturen synke til ca 2 grader over de neste 2 dagene før jeg tørrhumlet. Lot det stå på 20 grader 2-3 dager før jeg gradvis senket temperaturen til 6 grader over de neste 2-3 dagene før ølet ble tappet på fat og karbnoert.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. august 2020
Flasket: 6. september 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F