Brygger: Jonas Svare Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1,012 FG: 1,012 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5.2 kg - Chateau Pilsen 2- row - castle malting - 3.5 EBC 350 gram - Caramalt - Thomas Fawcett - 29.5 EBC 150 gram - Dark Crystal Malt - Thomas Fawcett - 300 EBC 150 gram - Wheat Malt Light - Ireks - 5 EBC [B]Humle og krydder[/B] 50 min - 18g Warrior 13.4% 6 min - 23.5 g Citra 12,8 % 6 min - 22 g Mosaic 11.4 % 20 min hop stand 70 grader - 23.5 g Citra 12.8% 20 min Hopstand 70 grader - 22g Mosaic 11.4 % Dry Hop dag 6 - 55 g Cascade 6.9 % [B]Andre ingredienser[/B] VANNJUSTERING 3.9 g Cacl22 6.6 g MgSO4 15.2 g CasO4 1.5 ml Lactic Acid 80% [B]Meskeinformasjon[/B] MASH PH 5.22 90 min mesk på 66 grader 10 min utmesk på 77 grader + skylling [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Gjernes Kveik Gjærmengde: 5ml slurry Informasjon om gjæring: Brukte ikke-kommersiell Gjernes kveik. Pitchet på 37 grader og lot det gjære på 38 grader til det var ferdig utgjæret etter 3-4 dager. Lot så temperaturen synke til ca 2 grader over de neste 2 dagene før jeg tørrhumlet. Lot det stå på 20 grader 2-3 dager før jeg gradvis senket temperaturen til 6 grader over de neste 2-3 dagene før ølet ble tappet på fat og karbnoert. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 26. august 2020 Flasket: 6. september 2020 Filtrert: Nei Karbonering: F