Brygger: Bjorn Egeland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,055
FG: 1,011
Mengde vørter: 12,5l
Mengde ferdig øl: 11,5l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 41,352
Beregnet farge: 58,4 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Best Pale Ale Malt 2,1 kg
Weyermann Caramunich III  0,84 kg
Crisp Crystal Malt 0,36 kg
Crisp Chocolate Malt 0,15 kg
Crisp Black Malt 0,09 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Nelson Sauvin 15 gr
Cascade 7 gr
Cascade 23 gr

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss, 7,5 gr brukt mot slutten av koking.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash 1	66 grader 	75 minutter
Mash Out	 75 frader  	10 minutter
Deretter koking i 60 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Liberty Bell M36 x 1
Gjærmengde: En pose
Informasjon om gjæring:
rehydrerte gjæren i lunkent vann (taffelvann uten gass). 17 timer etter start var det god gang i gjæringen. Romtemeratur var 20 grader

[B]Kommentarer[/B]
Jeg har hentet bitterheten fra oppskriften, og jeg vet ikke hvordan den er beregnet.
Oppskriften kommer fra Grainfather Brewing Community.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. februar 2019
Flasket: 26. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N