Brygger: Bjorn Egeland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,055 FG: 1,011 Mengde vørter: 12,5l Mengde ferdig øl: 11,5l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 41,352 Beregnet farge: 58,4 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Best Pale Ale Malt 2,1 kg Weyermann Caramunich III 0,84 kg Crisp Crystal Malt 0,36 kg Crisp Chocolate Malt 0,15 kg Crisp Black Malt 0,09 kg [B]Humle og krydder[/B] Nelson Sauvin 15 gr Cascade 7 gr Cascade 23 gr [B]Andre ingredienser[/B] Irish Moss, 7,5 gr brukt mot slutten av koking. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash 1 66 grader 75 minutter Mash Out 75 frader 10 minutter Deretter koking i 60 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Liberty Bell M36 x 1 Gjærmengde: En pose Informasjon om gjæring: rehydrerte gjæren i lunkent vann (taffelvann uten gass). 17 timer etter start var det god gang i gjæringen. Romtemeratur var 20 grader [B]Kommentarer[/B] Jeg har hentet bitterheten fra oppskriften, og jeg vet ikke hvordan den er beregnet. Oppskriften kommer fra Grainfather Brewing Community. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. februar 2019 Flasket: 26. februar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N