Brygger: Svein Iversbakken Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1,068 FG: 1016 Mengde vørter: 46,0l Mengde ferdig øl: 42,0l Alkoholstyrke: 6,6% Beregnet IBU: 42,0 Beregnet farge: 39 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 73,2% Pale malt 10,3% Munich Dark 3,8% TF Amber 3,8% TF Pale Crystal 3,8% Crisp Crystal 3,8% Caramunich 1,3% Carafa spesial 1 [B]Humle og krydder[/B] Magnum justert til å treffe riktig IBU. 60min 0,67 g/l Goldings 15 min 0,46 g/l Cascade 15 min 0,67 g/l Goldings Whirlpool 10 min 0,46 g/l Cascade Whirlpool 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnæring 1 ts 1 tablett Whirlfloc 20 dråper clarex i gjærspann Tilsatt O2 1l/min i 2 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader 60 min 78 grader 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 3 dl slurry Informasjon om gjæring: Gjær høstet 24/6. 3. generasjon Gjæret 18 grader, siste 4 dager på 19 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. juli 2018 Flasket: 27. juli 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N