Brygger: Svein Iversbakken
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1,068
FG: 1016
Mengde vørter: 46,0l
Mengde ferdig øl: 42,0l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 42,0
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
73,2% Pale malt
10,3% Munich Dark
3,8% TF Amber
3,8% TF Pale Crystal
3,8% Crisp Crystal
3,8% Caramunich
1,3% Carafa spesial 1

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum justert til å treffe riktig IBU. 60min
0,67 g/l Goldings 15 min
0,46 g/l Cascade 15 min
0,67 g/l Goldings Whirlpool 10 min
0,46 g/l Cascade Whirlpool 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring 1 ts
1 tablett Whirlfloc
20 dråper clarex i gjærspann
Tilsatt O2 1l/min i 2 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader 60 min
78 grader 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 3 dl slurry
Informasjon om gjæring:
Gjær høstet 24/6. 3. generasjon
Gjæret 18 grader, siste 4 dager på 19 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. juli 2018
Flasket: 27. juli 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N