Brygger: Peter Marius Olsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1,056
FG: 1,014
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,7%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 96,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 kg — Viking Malt Pale Ale 2-Row — Grain — 6 EBC
1 kg — Oats, Flaked — Grain — 2 EBC
600 g — Thomas Fawcett Chocolate Malt — Grain — 1000 EBC
200 g — Castle Malting Chateau Café Light — Grain — 250 EBC
200 g — Castle Malting Chateau Roasted Barley — Grain — 1200 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
50 g — EKG 5.2% — Boil — 60 min
25 g — EKG 5.2% — Boil — 15 min
25 g — EKG 5.2% — Boil — 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
0.9 g — Baking Soda (NaHCO3) — Mash

0.48 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash

5.3 g — Chalk (CaCO3) — Mash

0.6 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash

1.38 g — Gypsum (CaSO4) — Mash

0.32 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge

0.4 g — Epsom Salt (MgSO4) — Sparge

0.92 g — Gypsum (CaSO4) — Sparge

0.5 tsp — Yeast Nutrients — Boil — 15 min

1 items — Protafloc — Boil — 5 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 °C — 60 min
75 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 1 pk + 1,5L starter
Informasjon om gjæring:
20 grader 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. juni 2018
Flasket: 20. juni 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F