Brygger: Trond Viggo Pettersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4C Engelsk strong bitter/Pale ale OG: 1,057 FG: 1,014 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5 kg (83.3%) — Bonsak Gårdsmalteri Fairytale ALE — Korn — 5 EBC 1 kg (16.7%) — Bonsak Gårdsmalteri Fairytale "Keptinis-Edition" ALE — Korn — 180 EBC* *Farge på denne posten er et estimat. Se boksen "Kommentarer for mer info. [B]Humle og krydder[/B] Humle (74 g) 38 g (22 IBU) East Kent Goldings (EKG) 5.6% 60 min kok. 11 g (5 IBU) East Kent Goldings (EKG) 5.8% 30 min kok. 10 g (3 IBU) East Kent Goldings (EKG) 5.8% 10 min kok. 15 g (1 IBU) East Kent Goldings (EKG) 4.6% 10 min "hopstand" ved 80 °C. [B]Andre ingredienser[/B] 3,0 g Baking Soda (NaHCO3) — Mesk 0.2 g Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk 2.1 g Epsom Salt (MgSO4) — Mesk 2.2 g Gypsum (CaSO4) — Mesk 1 stk Servomyces — Kok — 15 min 0.5 stk Whirlfloc — Kok — 15 min 2.5 g Yeast Nutrients — Kok — 15 min [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk ved 63 °C 63 °C i 45 min. 70 °C i 45 min 78 °C 10 min - utmesk [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 Gjærmengde: 1 stk pose - starter Informasjon om gjæring: Primær 20 °C i 18 dager. Karbonering 4 °C 1 dag. Modning 4 °C i 14 dager [B]Kommentarer[/B] *1 kg malt (Bonsak Gårdsmalteri Fairytale "Keptinis-Edition") ble og mesket dagen før brygging. 1 kg malt, 1,2 liter vann, mesket inn ved 64 °C, satt i ovn ved 70 °C i 2 timer. Ble fordelt utover på bakebrett til ca 3 cm Tykkelse. Bakt ved 180 °C i ca 20-30 min intervaller. Skorpe ble rørt inn mellom intervallene. Mesken ble bakt til "jevn" bruning ble oppnådd og opplevdes som tørr. Målet var å fjerne tilsatt veske uten å brenne maltet. Brukte ca 4 timer totalt ved 180 °C. EBC på maltet er ikke målt. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. september 2020 Flasket: 21. oktober 2020 Filtrert: Nei Karbonering: F