Brygger: Trond Viggo Pettersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Pale ale
OG: 1,057
FG: 1,014
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5 kg (83.3%) — Bonsak Gårdsmalteri Fairytale ALE — Korn — 5 EBC
1 kg (16.7%) — Bonsak Gårdsmalteri Fairytale "Keptinis-Edition" ALE — Korn — 180 EBC*

*Farge på denne posten er et estimat. Se boksen "Kommentarer for mer info.

[B]Humle og krydder[/B]
Humle (74 g)
38 g (22 IBU) East Kent Goldings (EKG) 5.6% 60 min kok.
11 g (5 IBU) East Kent Goldings (EKG) 5.8%
30 min kok.
10 g (3 IBU) East Kent Goldings (EKG) 5.8% 
10 min kok.
15 g (1 IBU) East Kent Goldings (EKG) 4.6%  
10 min "hopstand" ved 80 °C.

[B]Andre ingredienser[/B]
3,0 g Baking Soda (NaHCO3) — Mesk
0.2 g Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk
2.1 g Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
2.2 g Gypsum (CaSO4) — Mesk
1 stk Servomyces — Kok — 15 min
0.5 stk Whirlfloc — Kok — 15 min
2.5 g Yeast Nutrients — Kok — 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk ved 63 °C

63 °C i 45 min.
70 °C i 45 min
78 °C 10 min - utmesk

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013
Gjærmengde: 1 stk pose - starter
Informasjon om gjæring:
Primær 20 °C i 18 dager.
Karbonering 4 °C 1 dag.
Modning 4 °C i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]
*1 kg malt (Bonsak Gårdsmalteri Fairytale "Keptinis-Edition") ble  og mesket dagen før brygging. 1 kg malt, 1,2 liter vann, mesket inn ved 64 °C, satt i ovn ved 70 °C i 2 timer. Ble fordelt utover på bakebrett til ca 3 cm Tykkelse. Bakt ved 180 °C i ca 20-30 min intervaller. Skorpe ble rørt inn mellom intervallene. Mesken ble bakt til "jevn" bruning ble oppnådd og opplevdes som tørr. Målet var å fjerne tilsatt veske uten å brenne maltet. Brukte ca 4 timer totalt ved 180 °C. EBC på maltet er ikke målt.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. september 2020
Flasket: 21. oktober 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F