Brygger: Jan Henrik Jørgensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Engelsk old/strong ale
OG: 1,066
FG: 1,016
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 46,5
Beregnet farge: 40,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter 89.5%
Amber Malt 1.3%
Caramalt 1.3%
Crystal Dark 1.3%
Pale Chocolate Malt 1.3%
Black Treacle 100gr last 15min boil

[B]Humle og krydder[/B]
Bramling Cross 20g/90min
Bramling Cross 40g/60min
Styrian Bobek 30g/30min
Fuggle 25g/15min
Fuggle 30g/2min

[B]Andre ingredienser[/B]
41L Langevatn adjusted for Old Ale.
1ea Protafloc
1tsp Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash 68degC/90min
Mash Out 76degC/15min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 9097-PC
Gjærmengde: 2pkg
Informasjon om gjæring:
20degC/7 days
22degC/14days

[B]Kommentarer[/B]
Natural carbonation with 320gr Black Treacle and Spunding valve set for 1.8vol. @20degC

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. desember 2018
Flasket: 19. mars 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N