Brygger: Jan Henrik Jørgensen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Engelsk old/strong ale OG: 1,066 FG: 1,016 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 6,6% Beregnet IBU: 46,5 Beregnet farge: 40,1 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter 89.5% Amber Malt 1.3% Caramalt 1.3% Crystal Dark 1.3% Pale Chocolate Malt 1.3% Black Treacle 100gr last 15min boil [B]Humle og krydder[/B] Bramling Cross 20g/90min Bramling Cross 40g/60min Styrian Bobek 30g/30min Fuggle 25g/15min Fuggle 30g/2min [B]Andre ingredienser[/B] 41L Langevatn adjusted for Old Ale. 1ea Protafloc 1tsp Yeast Nutrient 10ml Clarity Ferm [B]Meskeinformasjon[/B] Mash 68degC/90min Mash Out 76degC/15min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 9097-PC Gjærmengde: 2pkg Informasjon om gjæring: 20degC/7 days 22degC/14days [B]Kommentarer[/B] Natural carbonation with 320gr Black Treacle and Spunding valve set for 1.8vol. @20degC [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. desember 2018 Flasket: 19. mars 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N