Brygger: John Eirik Knudsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6E New England IPA
OG: 1052
FG: 1010
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Mangrove Jacks CS APA
350 gr Havregryn
150 gr Pale Malt
Spraymalt Lys 500 gr

[B]Humle og krydder[/B]
Citra 100 gr
Nelson Sauvin 100 gr
Summer 100 gr
Galaxy 40 gr

[B]Andre ingredienser[/B]
2,5kg Mangrove Jacks APA ekstrakt

[B]Meskeinformasjon[/B]
6liter vann, 150gr Pale malt og 350gr havregryn mesket på 67 grader i 60 min.
3l vann kokt opp og brukt til å sole igjennom mesk.
Så kokt på 100grader i 15min.
Kjølt ned til 80 grader.
40gr galaxy, 40gr Nelson og 40gr Citra trekt på 80 grader i 15 min.
Silt over i gjæringsdunk. 3l sterilisert kaldt vann tilsatt. 2,5kg ekstrakt og 500gr DME lys rørt ut.
Fylt opp til 21l merket med sterilisert kaldt vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safe US05
Gjærmengde: 11,5 gr
Informasjon om gjæring:
120gr vann kokt opp og kjølt ned til 27grader i steril beholder. 11,5gr Safe Ale US05 rørt inn og latt stå i 15min før rørt inn i vørter

[B]Kommentarer[/B]
Fant ikke noe informasjon rundt 'mini-mash' og ekstrakt som jeg har sendt inn. Og er det etikett/kork konkurranse deltar jeg gjerne der også. Beregning av bitterhet ut ifra Mangrove Jack's produkt informasjon og smaking av ferdig produkt.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. januar 2020
Flasket: 10. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N