Brygger: Knut Halvorsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsener
OG: 1043
FG: 1006
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 51,8
Beregnet farge: 8,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,24 kg pilsner malt 3,5 ebc
0,46 kg Munichmalt 25 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
38 g Hallertauet mittelf, 60 min
40 g Saab, 30 min
50 g Saaz, 15 min
76 g Saaz, 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 TBL Whirlflock
1/2 Ts gjærnæring
O2 i 1 minutt
Mineraler som i Gahrs artikkel

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enstegs mesk på 63-64 gr i 90 min. Skylling i 45 min med vann på 78 GR.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: W 34/70
Gjærmengde: 4 pk
Informasjon om gjæring:
Pitch på 18 grader, gjæring på 12 gr i to døgn, så 14 gr i 13 dager, coldc til 3 gr. Karbonert med 8 g sukker/liter.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. januar 2019
Flasket: 31. januar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F