Brygger: Knut Halvorsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1D Tysk pilsener OG: 1043 FG: 1006 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 51,8 Beregnet farge: 8,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,24 kg pilsner malt 3,5 ebc 0,46 kg Munichmalt 25 ebc [B]Humle og krydder[/B] 38 g Hallertauet mittelf, 60 min 40 g Saab, 30 min 50 g Saaz, 15 min 76 g Saaz, 1 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 TBL Whirlflock 1/2 Ts gjærnæring O2 i 1 minutt Mineraler som i Gahrs artikkel [B]Meskeinformasjon[/B] Enstegs mesk på 63-64 gr i 90 min. Skylling i 45 min med vann på 78 GR. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: W 34/70 Gjærmengde: 4 pk Informasjon om gjæring: Pitch på 18 grader, gjæring på 12 gr i to døgn, så 14 gr i 13 dager, coldc til 3 gr. Karbonert med 8 g sukker/liter. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. januar 2019 Flasket: 31. januar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F