Brygger: Trond Viggo Pettersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,054
FG: 1,012
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.6 kg - Pale Malt, Maris Otter 5.9 EBC (93.3%)
200 g - Amber Malt 101 EBC (3.3%)
200 g - Dark Crystal Malt 220 EBC (3.3%)

[B]Humle og krydder[/B]
60 min - 10 g - Columbus (Tomahawk) - 13.7%
5 min - 15 g - Denali - 14%
5 min - 15 g - Idaho #7 - 13%
Hop Stand
15 min 78 °C - 15 g - Denali - 14%
15 min 78 °C - 15 g - Idaho #7 - 13%
Dry Hops
3 days - 20 g - Denali - 14%
3 days - 20 g - Idaho #7 - 13%

[B]Andre ingredienser[/B]
Mash - 3.2 g - Calcium Chloride (CaCl2)
Mash - 5 g - Epsom Salt (MgSO4)
Mash - 8.5 g - Gypsum (CaSO4)
Mash - 2,3 ml - lactol
15 min - Boil - 1 items - Servomyces
15 min - Boil - 0.5 items - Whirlfloc
15 min - Boil - 2 g - Yeast Nutrients

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 °C - 90 min - Temperature
78 °C - 10 min - Temperature

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP4045 Sigmund's Kv
Gjærmengde: 1 stk rør
Informasjon om gjæring:
36 °C - 5 dager
18 °C - 2 dager
3 °C - 3 dager- Cold Crash
4 °C - 3 dager - Carbonation

[B]Kommentarer[/B]
Er benyttet kommersiell "kveik" - WLP4045 SIGMUND´S VOSS KVEIK

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2020
Flasket: 26. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F