Brygger: Dag Hovland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse) Ekstra ingredienser: Ryllik OG: 1,025 FG: 1,005 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 2,5% Beregnet IBU: 1,0 Beregnet farge: 5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1,5 kilo Pale ale malt Ireks 1,3 kilo Hvetemalt ireks [B]Humle og krydder[/B] 5 g tettnanger 20 gram hel ryllik 20 gram ryllikblomster [B]Andre ingredienser[/B] Kalsiumsulfat-pulver Kalsiumklorid-oppløsning 200 gram hel pale malt til syrning [B]Meskeinformasjon[/B] No-sparge, ca 1 time på 64 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: Ca. desiliter slurry Informasjon om gjæring: Etter mesking, kjøl til 43 grader, og tilsett 200 gram ukvernet malt. Lot stå 2 dager på 43 grader. Kokte så opp, tilsett humle, og ryllik. Kjølte ned til 19 grader, gjæret på 19 grader i to eller tre dager,økte så til 25 grader og lot stå til plopping i gjærlås stoppet. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. august 2021 Flasket: 24. august 2021 Filtrert: Nei Karbonering: N