Brygger: Dag Hovland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: Ryllik
OG: 1,025
FG: 1,005
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 2,5%
Beregnet IBU: 1,0
Beregnet farge: 5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1,5 kilo Pale ale malt Ireks
1,3 kilo Hvetemalt ireks

[B]Humle og krydder[/B]
5 g tettnanger 
20 gram hel ryllik
20 gram ryllikblomster

[B]Andre ingredienser[/B]
Kalsiumsulfat-pulver
Kalsiumklorid-oppløsning
200 gram hel pale malt til syrning

[B]Meskeinformasjon[/B]
No-sparge, ca 1 time på 64 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: Ca. desiliter slurry
Informasjon om gjæring:
Etter mesking, kjøl til 43 grader, og tilsett 200 gram ukvernet malt. Lot stå 2 dager på 43 grader.
Kokte så opp, tilsett humle, og ryllik. 
Kjølte ned til 19 grader, gjæret på 19 grader i to eller tre dager,økte så til 25 grader og lot stå til plopping i gjærlås stoppet.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. august 2021
Flasket: 24. august 2021
Filtrert: Nei
Karbonering: N