Brygger: Hogne Wathne Helgesen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7A Weizen (sydtysk)
OG: 1,046
FG: 1,009
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 14,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt
Hvetemalt
Røykt hvetemalt

[B]Humle og krydder[/B]
Goldings
Tettnanger
Appelsinskall
Koriander

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Stegmesk, 10 min i på 52 grader C, så opp til 67 grader C i 60 minutt. Utmesk på 72 grader C i 10 minutt,

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WB-06
Gjærmengde: 23g
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 19 grader i 10 dager, så opp til 23 grader den resterende tiden.

[B]Kommentarer[/B]
Har karbonert med speise, måtte legge til en liten mengde vørter fra LME og denne var noen poeng mørkere, som gjør at ølen er mørkere enn de 8,5 ebcene oppskriften sier, har visuelt målt den til 12 ebc.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2019
Flasket: 26. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N