Brygger: Svein Erik Kvamsdal Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3E Klassisk norsk juleøl OG: 1,067 FG: 1,021 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 34 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 13.5 kg (90%) — Weyermann Barke Munich Malt 1.5 kg (10%) — Weyermann Caramunich II — Korn [B]Humle og krydder[/B] 40 g (26 IBU) — Magnum 14.5% — Kok — 90 min [B]Andre ingredienser[/B] 8.5 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk 9.8 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk 8.6 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk 1 stk — Whirlfloc — Kok — 15 min 1 tsp — Yeast Nutrients — Kok — 15 min [B]Meskeinformasjon[/B] Temperatur — 50 °C — 1 min Temperatur — 55 °C — 5 min Temperatur — 67 °C — 50 min Temperatur — 77 °C — 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp833 Gjærmengde: 2000 milliard. cell. Informasjon om gjæring: Primær — 11 °C — 7 dager Primær — 12 °C — 1 dager Primær — 13 °C — 1 dager Primær — 14 °C — 1 dager Primær — 15 °C — 1 dager Primær — 16 °C — 1 dager Primær — 17 °C — 1 dager Primær — 18 °C — 8 dager Cold Crash — 3 °C — 2 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. august 2022 Flasket: 10. oktober 2022 Filtrert: Nei Karbonering: F