Brygger: Svein Erik Kvamsdal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3E Klassisk norsk juleøl
OG: 1,067
FG: 1,021
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 34 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
13.5 kg (90%) — Weyermann Barke Munich Malt
1.5 kg (10%) — Weyermann Caramunich II — Korn

[B]Humle og krydder[/B]
40 g (26 IBU) — Magnum 14.5% — Kok — 90 min

[B]Andre ingredienser[/B]
8.5 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk
9.8 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
8.6 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk
1 stk — Whirlfloc — Kok — 15 min
1 tsp — Yeast Nutrients — Kok — 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperatur — 50 °C — 1 min
Temperatur — 55 °C — 5 min
Temperatur — 67 °C — 50 min
Temperatur — 77 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp833
Gjærmengde: 2000 milliard. cell.
Informasjon om gjæring:
Primær — 11 °C — 7 dager
Primær — 12 °C — 1 dager
Primær — 13 °C — 1 dager
Primær — 14 °C — 1 dager
Primær — 15 °C — 1 dager
Primær — 16 °C — 1 dager
Primær — 17 °C — 1 dager
Primær — 18 °C — 8 dager
Cold Crash — 3 °C — 2 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. august 2022
Flasket: 10. oktober 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: F