Brygger: Jan Henrik Jørgensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/maibock
OG: 1,066
FG: 1,017
Mengde vørter: 9,0l
Mengde ferdig øl: 8,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 28,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pils malt, 74%
Vienna, 13%
Munich, 7%
Acid malt, 4%
Victory, 2%

[B]Humle og krydder[/B]
Polaris, 19 IBU@60min
Hallertauer Mittelfrueh, 5 IBU@30min
Hallertauer Mittelfrueh, 3 IBU@15min
Hallertauer Mittelfrueh, 2 IBU@5min

[B]Andre ingredienser[/B]
1ea. Protafloc Tablet
1ea. Servomyces
1ea. Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

[B]Meskeinformasjon[/B]
Acid rest @ 38degC for 30min
Protein rest @ 58degC for 10min
Mash @ 65degC for 90min
Mash @ 72degC for 60min
Mash out @ 76degC for 15min
#1 Decoction @ 65degC for 15min
#2 Decoction @ 72degC for 15min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2487PC
Gjærmengde: 2L Starter
Informasjon om gjæring:
10degC for 6 days
11degC for 12 days

[B]Kommentarer[/B]
Kegged and carbonated with 1.5L wort.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. januar 2020
Flasket: 20. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N