Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1138
FG: 1015
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 15,5%
Beregnet IBU: 65,0
Beregnet farge: 195 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter
Munich
Havregryn
Pale Chocolate
Caramunich III
Roasted Barley
Special B
Demerarasukker

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum @ 60 min: 50 g
EKG @ 15 min: 50 g
Jarrylo 15 min: 50 g
EKG @ 0 min: 50 g
Jarrylo 0 min: 50 g

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64 C i 60 min
72 C i 30 min
78 C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 og EC-1118
Gjærmengde: 700 mrd celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18 grader i 5 dager. Så tilsatt champagnegjær og temperatur økt til 20 grader. Matet med 500 g demerara sukker (som lake) i 4 omganger (annenhver dag) etter stormgjæring. Totalt 16 dagers gjæring.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. mai 2019
Flasket: 11. oktober 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F