Brygger: Hans Olav Rønneseth
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 12B Belgisk frukt lambic
OG: 1,050
FG: 1,012
Mengde vørter: 46,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 6,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8.1 kg (69.8%) — BestMalz Pilsen — Grain — 3 EBC
3.5 kg (30.2%) — Thomas Fawcett Wheat Torrified — Grain — 3.9 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
34 g (33 IBU) — Northdown 19% — Boil — 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Bringebær
4.756 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash

0.88 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash

1.048 g — Gypsum (CaSO4) — Mash

6.286 ml — Lactic Acid 80% — Mash

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk — 45 °C — 10 min

Innmesk — 58 °C — 5 min

Hovedmesk 1 — 65 °C — 35 min

Hovedmesk 2 — 72 °C — 20 min

Utmesk — 75 °C — 20 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham
Gjærmengde: 300ml
Informasjon om gjæring:
Primary — 20 °C — 2 days
Tilsatte dregs fra Cantillonflaske ved SG 1.030
Secondary — 20 °C — 200 days på eikefat
Ny dregs etter 100 dager
Omstikk 20 liter på dag 200
Tilsatt 1,5kg bringebær - lot stå i 3 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. desember 2018
Flasket: 20. juli 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N