Brygger: Hans Olav Rønneseth
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,055
FG: 1,015
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 43,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 9,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10 kg (83.3%) — BestMalz Pilsen — Grain — 3 EBC
1 kg (8.3%) — Thomas Fawcett Caramalt — Grain — 29.5 EBC
1 kg (8.3%) — BestMalz Wheat Malt — Grain — 4.8 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
20 g (15 IBU) — Ella (aka Stella) 15% — Boil — 60 min

50 g (7 IBU) — Cascade 5.6% — Boil — 15 min

70 g (4 IBU) — Citra 12.9% — Boil — 2 min

50 g — Cascade 5.6% — Aroma — 0 min hopstand

30 g — Citra 12.9% — Aroma — 0 min hopstand

[B]Andre ingredienser[/B]
5.11 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash

10.06 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash

21.76 g — Gypsum (CaSO4) — Mash

3 ml — Lactic Acid 80% — Mash

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperature — 67 °C — 90 min

Mash Out — 78 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Pia Kiwi Pale Ale
Gjærmengde: 30g
Informasjon om gjæring:
Primary — 20 °C — 14days
Denne ble stående i 3 uker
ColdCrash i 1 uke

[B]Kommentarer[/B]
Gjær fra CrossMyLoof - går mer som en Blonde

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. desember 2019
Flasket: 3. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N