Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1052
FG: 1012
Mengde vørter: 12,0l
Mengde ferdig øl: 10,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 59 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2.7 kg Vienna 6.9 ebc
0.1 kg Sjokolademalt 1025 ebc
0.14 Carafa 2 811
0.1 kg Flaket Bygg 3.9 ebc
0.1 kg Flaket Rug 3.9 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
15 gram Nortern Brewer kok 60 minutter
5 gram Saaz kok 15 minutter
9 gram Saaz kok 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1.25 ml Lactose i meskevann
1.2 gram CaS04 og 2.5 gram CaCl2 i meskevann.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskes på 65 grader i 60 minutter
Utmesk på 78 grader 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 34/70 2 generasjon
Gjærmengde: 230 milliarder
Informasjon om gjæring:
Gjæres på 10 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. juni 2018
Flasket: 11. juli 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N