Brygger: Trond Rasmussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1052 FG: 1012 Mengde vørter: 12,0l Mengde ferdig øl: 10,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 59 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2.7 kg Vienna 6.9 ebc 0.1 kg Sjokolademalt 1025 ebc 0.14 Carafa 2 811 0.1 kg Flaket Bygg 3.9 ebc 0.1 kg Flaket Rug 3.9 ebc [B]Humle og krydder[/B] 15 gram Nortern Brewer kok 60 minutter 5 gram Saaz kok 15 minutter 9 gram Saaz kok 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1.25 ml Lactose i meskevann 1.2 gram CaS04 og 2.5 gram CaCl2 i meskevann. [B]Meskeinformasjon[/B] Meskes på 65 grader i 60 minutter Utmesk på 78 grader 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 34/70 2 generasjon Gjærmengde: 230 milliarder Informasjon om gjæring: Gjæres på 10 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. juni 2018 Flasket: 11. juli 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N