Brygger: Svein Erik Kvamsdal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/maibock
OG: 1,074
FG: 1,018
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,4%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.4 kg (52.3%) — Ireks Pilsner Malt — Grain — 3.5 EBC
2 kg (30.8%) — Ireks Vienna Malt — Grain — 9 EBC
1 kg (15.4%) — BestMalz Munich — Grain — 15 EBC
100 g (1.5%) — Ireks Mela Beech — Grain — 85 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
18 g (18 IBU) — Magnum 9.7% — Boil — 90 min
40 g (5 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 3.8% — Boil — 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
4.6 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
2.3 g — Gypsum (CaSO4) — Mash
2.4 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge
1.2 g — Gypsum (CaSO4) — Sparge
1 items — Whirlfloc — Boil — 15 min
1 tsp — Yeast Nutrients — Boil — 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperature — 60 °C — 10 min
Temperature — 66 °C — 60 min
Temperature — 77 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp833
Gjærmengde: 800 bill cells
Informasjon om gjæring:
Primary — 11 °C — 12 days
Primary — 14 °C — 2 days
Primary — 18 °C — 4 days
Cold Crash — 2 °C — 1 days

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. januar 2020
Flasket: 19. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F