Brygger: Hans Olav Rønneseth
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2B Wiener
OG: 1,050
FG: 1,014
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 43,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 17,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9 kg (86.7%) — BestMalz Pale Ale — Grain — 5 EBC
800 g (7.7%) — BestMalz Munich Dark — Grain — 28 EBC
583 g (5.6%) — Weyermann Caramunich III — Grain — 140 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
51.4 g (16 IBU) — Willamette 5.5% — Boil — 75 min

30.2 g (8 IBU) — Vanguard 5.6% — Boil — 35 min

21.6 g (5 IBU) — Cascade 5.6% — Boil — 35 min

32.5 g (1 IBU) — Cascade 5.6% — Boil — 2 min

32.5 g (1 IBU) — Hallertau Mittelfruh 4% — Boil — 2 min

32.5 g (1 IBU) — Hallertau Mittelfruh 4% — Boil — 2 min

48.6 g — Cascade 5.6% — Dry Hop — day 7

48.6 g — Hallertau Mittelfruh 4% — Dry Hop — day 7

[B]Andre ingredienser[/B]
4.4 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash

1.6 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash

1.7 g — Gypsum (CaSO4) — Mash

1 drops — Protafloc — Boil — 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash — 47 °C — 20 min

Mash — 57 °C — 5 min

Mash — 69 °C — 35 min

Mah out — 77 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 2pk på starter (866)
Informasjon om gjæring:
1.9 pkg — White Labs WLP833 German Bock Lager
5.1 L starter
501 g DME / 612 g LME
866 billion yeast cells
Primary — 13 °C — 1 days

Primary — 11 °C — 3 days

Secondary — 16 °C — 2 days

Secondary — 2.2 °C — 7 days

Secondary — 2.2 °C — 10 days

[B]Kommentarer[/B]
Tørrhumle etter 7 dager under ColdCrashing

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. januar 2020
Flasket: 26. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N