Brygger: Idar Tronstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,085
FG: 1,012
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 62 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner 8,25 kg
Munich Malt 500 gram
Biscuit Malt 0,25 kg
Melanoiden Malt 0,20 kg
Chocolade Malt 0,12 kg
Special B Malt 0,12 kg
Brown Sugar, Dark 500 gr

[B]Humle og krydder[/B]
33,5 gram Hallertauer Mittelfrueh
30 gram Goldings

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Enstegsmesking hvor temperaturen varierte mellom 66-68 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar belle saison
Gjærmengde: 2 pk tørrgjær
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 19 grader

[B]Kommentarer[/B]
Valgte Goldings i stedet for Fuggles 
Karbonert med en sukkerbit i hver flaske. 

Skylte i en time før koking

Usikker på EBC

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. februar 2017
Flasket: 19. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N