Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: Aprikos
OG: 1038
FG: 1012
Mengde vørter: 23,5l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 4,3%
Beregnet IBU: 5,0
Beregnet farge: 5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2000g Pilsnermalt 
1200g Hvetemalt
200g Carapils

[B]Humle og krydder[/B]
15g Fuggle, 5%AA, 30 min kok, 4,6 IBU

[B]Andre ingredienser[/B]
500g Laktose
3000g Aprikospure

[B]Meskeinformasjon[/B]
15 liter vann.
65°C i 60 min.
78°C i 10 min.
Skylte med 15,7 liter vann på 78°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 1pk rehydrert
Informasjon om gjæring:
Kjelesyrnet med Probi:mage (L. Plantarum).
19°C i 3 dager.
20°C i 2 dager.
21°C i 12 dager.
3°C i 7 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. februar 2019
Flasket: 7. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N