Brygger: Knut Halvorsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4B Engelsk best bitter
OG: 1048
FG: 1015
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter, 3,5 kg
Caramel malt 150 etc, 0,5 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Northern brewer 13 g, 60 min
EKG 15 g,15 min
Northern brewer 15 g, 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering som Gahr, gjærnæring, whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 60 min, 74 grader i 30 min, skylling i 45 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: S 04
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Gjæring på 20 grader i 18 dager. SG 1018 etter 3 DG og 1014 etter 8 og 14 DG. Primet med 4 g sukker/l.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. mars 2019
Flasket: 23. april 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F