Brygger: Dag Hovland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3E Klassisk norsk juleøl OG: 1,067 FG: 1,019 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 30 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich malt, 6 kilo Pils malt, 1 kilo Caramunich III, 0,6 kilo [B]Humle og krydder[/B] Saaz(2,4 AA) 100 gram, 60 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Krusflik (Irish moss) 5 gram Gelatin til klarning [B]Meskeinformasjon[/B] Et steg, ca. 67 grader i en time [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 4 liter starter Informasjon om gjæring: Pitchet på 15 grader, senket til 9 grader på 3 timer Gjæret på 9 grader i 5 dager til sg 1,034, økte da i steg på 2 grader hver 12. time til 18 grader, hvor den stod to dager før rask nedkjøling til 0 grader. [B]Kommentarer[/B] Ble flasket litt for seint, så forventer litt for lite kullsyre. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. oktober 2019 Flasket: 13. oktober 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N