Brygger: Dag Hovland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3E Klassisk norsk juleøl
OG: 1,067
FG: 1,019
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich malt, 6 kilo
Pils malt, 1 kilo
Caramunich III, 0,6 kilo

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz(2,4 AA) 100 gram, 60 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Krusflik (Irish moss) 5 gram
Gelatin til klarning

[B]Meskeinformasjon[/B]
Et steg, ca. 67 grader i en time

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 4 liter starter
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 15 grader, senket til 9 grader på 3 timer
Gjæret på 9 grader i 5 dager til sg 1,034, økte da i steg på 2 grader hver 12. time til 18 grader, hvor den stod to dager før rask nedkjøling  til 0 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Ble flasket litt for seint, så forventer litt for lite kullsyre.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. oktober 2019
Flasket: 13. oktober 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N