Brygger: Marius Kristiansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6E New England IPA
OG: 1,065
FG: 1,012
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 54,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
78 % Golden promise
12 % Havregryn
10 % Hvetemalt

[B]Humle og krydder[/B]
0,1 g/l Columbus @60 min
4,4 g/l Galaxy hopstand @82 grader i 30 min
4,4 g/l Talus hopstand @82 grader i 30 min
1,0 g/l Columbus hopstand @82 grader i 30 min

1 g/l Galaxy trørrhumle @ dag 2
1 g/l Talus trørrhumle @ dag 2
0,25 g/l Columbus tørrhumle @ dag 2

2 g/l Galaxy trørrhumle @ dag 9
2 g/l Talus trørrhumle @ dag 9
0,5 g/l Columbus tørrhumle @ dag 9

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc og servomyces

Vannjustering til følgende profil:

kalsium: 134 ppm
magnesium: 19 ppm
klorid: 190 ppm
sulfat: 125 ppm

Tilsatte ren oksygen ved pitch av gjær.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 67 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP066 London Fog
Gjærmengde: 1 mill. per ml plato
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 18 grader. Lot stige naturlig til 20 grader. Holdt 20 i tre dager. Rampet opp til 21 grader før jeg reduserte temperaturen til 13,5 grader før siste tørrhumling. Kaldkræsj på 2 grader i 2 dager. Totalt 14 dager i gjæringskaret.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. april 2021
Flasket: 1. mai 2021
Filtrert: Nei
Karbonering: F