Brygger: Anders Gjørwad Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,056
FG: 1,012
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 21 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,55 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 4 40,8 % 
2,55 kg Pilsen (3,5 EBC) Grain 5 40,8 % 
0,35 kg Munich Dark (25,0 EBC) Grain 6 5,6 % 
0,35 kg Munich Malt (15,0 EBC) Grain 7 5,6 % 
0,30 kg Cara Gold Malt - (120 EBC) Grain 8 4,8 % 
0,15 kg Dark Crystal (275,0 EBC) Grain 9 2,4 %

[B]Humle og krydder[/B]
15,00 g Hallertau Magnum [11,00 %] - Boil 60,0 min 
20,00 g Citra [12,40 %] - Boil 10,0 min 
20,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Boil 10,0 min  
20,00 g Simcoe [11,67 %] - Boil 10,0 min 

20,00 g Citra [11,90 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min
20,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min 
20,00 g Simcoe [12,00 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min 

30,00 g Citra [11,90 %] - Dry Hop 3,0 Days 
30,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Dry Hop 3,0 Days
30,00 g Simcoe [12,00 %] - Dry Hop 3,0 Days

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67->72->77*C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 2L starter
Informasjon om gjæring:
17->18->19->20*C->1*C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. februar 2020
Flasket: 10. mars 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F