Brygger: Ove Utland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1100
FG: 1020
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 16,0l
Alkoholstyrke: 16,0%
Beregnet IBU: 99,0
Beregnet farge: 95 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris otter 10,5
Munich. 2,5
Roasted barley 0,5
Black malt, Chocolatemalt, crystal malt, dark crystal, amber malt, brown malt, flaket havre

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus 45 gr
Bramling 100gr
Crystal 70 gr.

Eikechips lagret i wiskey

[B]Andre ingredienser[/B]
Tilsatt lactose kokt i vann på fat.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesker 66 grader i 3 timer, pga tykk mesk.
Minimalt med skylling
Koker lenge for høy nok OG.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 001;wlp 007
Gjærmengde: 2 liter slurry
Informasjon om gjæring:
Starter gjæring på 14 grader, tar ut vørter og koker inn candisukker 3 ganger under gjæringsforløp og kjøler og tilsetter tilbake. Total OG med sukker 1150.

[B]Kommentarer[/B]
Tilsatt nitrogen ved flasking, helles brått i glasset.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. november 2017
Flasket: 16. april 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F